Kärlek vid första ögonkastet? hur funkar de?

Kärlek vid första ögonkastet? hur funkar det?  Är det möjligt?


Har du också sätt någon i ögonen och känt "kärlek vid första ögonkastet"?
Jag skal nu beskriva hur den känslan framkallas och varför ögonkontakt kan vara en sån viktig del för att skapa attraktion!

Alla däggdjur har vita ögonglober, men endast människan har så små pupiller att ögonvitan ses klart hela tiden. Denna biologiska skillnad har gett oss en ny kanal för kommunikation. Tänk själv på hur du exempelvis visat läraren i skolan att du är uppmärksam genom att titta på honom/henne medans han/hon talar, tittat en kompis i ögonen för att sedan vrida blicken mot ett annat håll för att diskret visa att det står en snygg tjej/kille bredvid osv.
Detta är exempel på medveten kommunikation med hjälp av ögonen, men den största delen av ögonens kommunikation sker faktiskt undermedvetet. Det är den undermedvetna delen som är speciellt inressant för oss som gillar seduction eftersom det i min mening är här mycket av nyckeln till attraktion sitter.
I studier där personer filmats med höghastighetskameror har det framkommit att två personer som finner varandra attraktiva visar det för varandra genom att öka storleken på sina pupiller. Det börjar med att en person ökar storleken på sina pupiller med så lite som 1 % för att den andra ska tolka det som en attraktionssignal och svara på signalen genom att förstora sina egna pupiller. Detta kan repeteras flera gånger tills pupillerna ökat upp till 5 % i storlek, vilket fortfarande är för litet för att vi medvetet ska se pupillerna växa, men det är nu vi får känslan "kärlek vid första ögonkastet".
Hela förloppet sker väldigt snabbt men det medför ändå att blickarna hålls kvar vid den andra personens ögon lite längre än vad som är normalt. Det är därför det är så viktigt att våga möta och hålla kvar blicken på någon annans ögon när man försöker skapa attraktion. Var dock medveten om att du i början bara ska hålla kvar blicken ett ögonblick längre än normalt för att "undermedvetet" markera ditt intresse. Håller du kvar blicken för länge sätter du kvinnan i en pressad situation där hon medvetet tvingas välja mellan att bekräfta dina signaler genom att hålla kvar blicken eller att visa sig blyg/obekväm genom att titta bort. I båda fallen när hon gör ett medvetet beslut kommer hon känna sig väldigt obekväm.
Tänk också på att alla känslor börjar smått och pga. att vi försöker anpassa oss enligt sociala mönster så kommer vi att försöka dölja dessa känslor. Just ögonen har dock bevisats vara en svag punkt där vi läcker ut mycket av våra sanna känslor.

När blickar byts så pågår en intern konflikt mellan rädsla och sexuell attraktion. Detta gör att blyga personer kan titta bort snabbt, så det behöver inte vara kört bara för att personen din blick mötte tittade bort på direkten. Om du senare pratar med personen och märker hur hon/han möter dina blickar längre och längre allt eftersom hon/han blir mer bekväm så kan du vara säker på att personen är mycket attraherad av dig.
Det händer ofta att nyförälskade par tillslut sitter och bara ser varandra i ögon långa stunder. När du når den punkten så är kärleken ett faktum.

Studier har också visat att det är en stark sexuell signal att med blicken snabbt syna den andres kropp och sedan se den andre i ögonen. Det är en av flera anledningar till varför eventuellt tricket med att ta tag i kvinnans hand och snurra runt henne och sedan ge henne en kram fungerar så bra, för det är ju det ultimata sättet att visa att man snabbt synar hela henne och att man tycker om det man såg. Eller ja, det skulle ju kunna vara så. =)



/Sjungande nektergal




RSS 2.0